fbpx

Άρθρο για την Cumaea στον Ελεύθερο Τύπο Στον "Ελεύθερο Τύπο" της Τρίτης 05-07-2011 υπήρξε αναφορά στην Cumaea και τις δραστηριότητές της, ως μέρος αφιερώματος σχετικά με την γυναικεία επιχειρηματικότητα. Πατώντας στην εικόνα δεξιά, μπορείτε να δείτε το απόκομμα από την εφημερίδα και να το κατεβάσετε.

Παρακάτω η συνέντευξη:

Χειροποίητα καλλυντικά με συνταγές γιαγιάς

Η Φιλίτσα Φρυγανιώτη δεν είναι απλά μια δημιουργός e-shop αλλά και η δημιουργός των προϊόντων που διατίθενται ιντερνετικά. Στο site www.cumaea.gr πωλούνται φυτικά χειροποίητα καλλυντικά που τα φτιάχνει η ίδια στο παραδοσιακό σαπωνοποιείο του πατρικού της σπιτιού στην Εύβοια.

Μετά από πολυετή εργασία σε εταιρίες καλλυντικών αποφάσισα να επιστρέψω στον τόπο που γεννήθηκα και να φτιάξω καλλυντικά από τις συνταγές της γιαγιάς μου. Εκείνη είχε πάντοτε κάποιο μαγικό βότανο, κάποιο λαδάκι για να γιατρεύει τα καθημερινά προβλήματα.

Ξεκίνησα με σαπούνια. Ακολούθησαν οι κηραλοιφές, τα εκχυλίσματα, το υγρό σαπούνι, τα σαμπουάν, το σαπούνι ξυρίσματος και οι θεραπευτικές κρέμες. Για την κυταρρίτιδα με κισσό ή με αχιλλέα για τις ρυτίδες και τις ραγάδες. Ούτε λόγος για πάραμπενς ή άλλα ύποπτα στοιχεία στα καλλυντικά μας.

Η ιστορία της Φιλίτσας αντικατοπτρίζει το τέλειο "πάντρεμα" της σοφίας του παρελθόντος με το μέσο προβολής του μέλλοντος (το Διαδίκτυο). Τα σπιτικά καλλυντικά της διατίθενται και σε καλάθια ως ιδανικά δώρα για βαφτίσεις και γάμους αλλά και για ξενοδοχεία σε μίνι μέγεθος.

Τα αυξημένα περιστατικά αλλεργιών που βλέπω γύρω μου με ώθησαν να ασχοληθώ με τα χειροποίητα καλλυντικά. Φτιάχνονται με παρθένο ελαιόλαδο και πωλούνται online

Άρθρο από την Αλεξία Σβώλου
Ελεύθερος Τύπος,  Τρίτη 05-07-2011

Μοιράσου το